Loading...


Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δημιούργησε το πρόγραμμα «Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού», ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες και ταυτόχρονα εστιάζει στην ενθάρρυνση της ισότητα των φύλων μέσω του αθλητισμού.

Η πρώτη δράση έγινε υπό την αιγίδα της World Sailing World Sailing και του εορτασμού του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών - Steering the course σε συνεργασία με το Ναυτικό όμιλο «Ιστιοπλοΐα για όλους». 
Η δράση διεξήχθει στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Κέντρου της ΕΙΟ «Athens International Sailing Center» στην Ναυταθλητκή Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας ATHENSINTERNATIONAL SAILING CENTER, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα, του οποίου υπεύθυνη είναι η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου, απευθύνεται σε μαμάδες, κόρες, νεαρές και έφηβες γυναίκες και σε γυναίκες με αναπηρία που επιθυμούν να ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της ιστιοπλοΐας,
να γοητευτούν από την ελευθερία και τη χαρά που προσφέρει και να αποφασίσουν να κάνουν μια “επαναστατική” αλλαγή στην δύσκολη καθημερινότητά τους. 

Να βάλουν την ιστιοπλοΐα στη ζωή τους.
Να εκπαιδευτούν, να προπονηθούν και -γιατί όχι - να πάρουν μέρος σε αγώνες και να κερδίσουν επιβραβεύοντας επιπλέον τον εαυτό τους με την βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους ευεξίας.

Η δράση εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού BE ACTIVE και στο πρόγραμμα BE ACTIVE HELLAS που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Μαστού, γι’ αυτό η δράση ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ , οι οποίες τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Συμμετείχαν οι συνεργαζόμενοι φορείς HOPE Genesis HOPE Genesis για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, το Safe Water Sports Safe Water Sports με το εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ασφάλεια στο νερό, η οργάνωση ADHD Hellas με την ενημέρωση ευαισθητοποίησης των ατόμων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας ADHD HELLAS , η ομάδα AthensIntreprids ατόμων με αναπηρία, η γυναικεία ομάδα Πετοσφαίρισης Άρτεμις Κορυδαλλού «Ομάδα και έξω από τις γραμμές» ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  και η χορευτική ομάδα της ιστιοπλόου Ειρήνης Κουρούβανη και Αλίν Μπατανιάν με την χορογραφία «Περπατώντας με τις παλάμες».

 Στόχος της ΕΙΟ είναι η δράση να γίνει θεσμός και να αγκαλιαστεί από κάθε Όμιλο, Δήμο και Περιφέρεια της Χώρας. 
Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιωάννα Γλυνού δημιούργησε αυτό το συλλεκτικό κόσμημα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του οποίου του θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής".

"Το συλλεκτικό κόσμημα της καμπάνιας "Ισχύς Εν τη Ενώσει" είναι εμπνευσμένο από την Ιστιοπλοΐα και συγκεκριμένα από την εξοπλισμό της. Επέλεξα την Genoa, ένα ιστιοπλοϊκό πανί σημαντικό για την καλή πλεύση του σκάφους που σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύεις όρτσα! Μια πλεύση δύσκολη, απαιτητική, αντίθετη στον καιρό και τα κύματα που όμως σε βγάζει εκεί ακριβώς που θες. Στον προορισμό σου!" (Ιωάννα Γλυνού)

 Η ενέργεια ξεκινά συμβολικά τον Οκτώβριο 2023, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.Παρακαλούμε επισκεφθείτε την σελίδα μας στο  

2023  Athems International Sailing Week
2023 Πρόκριση Εθνικών Ομάδων Optimist - ILCA 4
Aegean Regatta
2021 Περιφερειακό Laser 4.7 Αθηνών
2021 - Πανελλήνιο 420
2020-Περιφερειακο Laser 4.7 Β Φάση
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2019
Finn 2019