Loading...
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 23:14

Πιο απλή η διαδικασία έκδοσης άδειας διεξαγωγής αγώνων

με την Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ)   ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/408113/21902/2725/603/4-10-2017 (ΦΕΚ 3568/τ. Β΄/10-10-2017) περί καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις»

Η απλοποίηση της διαδικασίας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων μας, Διοίκησης και Σωματείων της Ομοσπονδίας . Ο εντοπισμός των προβλημάτων , η ανταλλαγή απόψεων και οι προτάσεις όπως διατυπώθηκαν στις έκτακτες  περιφερειακές συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και κορυφώθηκαν με την έκτακτη Γεν. Συνέλευση της Ε.Ι.Ο βοήθησαν ουσιαστικά στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε  και στην τροποποίηση της ΚΥΑ .

Μετά την τροποποίηση αυτή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μειώνονται από 4 σε 2:

  1. Βεβαίωση της Ομοσπονδίας
  2. Σύμφωνη γνώμη του λιμεναρχείου ( Πιθανά κωλύματα : βολές , διέλευση μεγάλων φορτηγών πλοίων κλπ)

Σε περίπτωση που ζητηθεί βεβαίωση για χρήση αιγιαλού πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόσφατος νόμος που τροποποιήθηκε μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας επιτρέπει στα σωματεία να κάνουν χρήση αιγιαλού.  Για περισσότερες διευκρινήσεις θα απευθύνεστε στην ΕΙΟ .

Απομένουν δύο ακόμη ζητήματα προς επίλυση για τα οποία βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση:

  1. Ναυαγοσώστες : Ηδη έχει κατατεθεί τροποποίηση σε σχέδιο νόμου και η ΕΙΟ έχει αποστείλει υπόμνημα με τις παρατηρήσεις της επ’ αυτού .
  2. Η νομοθέτηση του τιμήματος χρήσης αιγιαλού από τα σωματεία: Η ΕΙΟ έχει προτείνει με υπόμνημά της η χρήση να είναι δωρεάν ή έναντι μικρού ποσού.