Loading...
Η ΕΙΟ ανακοινώνει ότι όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist θα υποβληθούν σε έλεγχο με rapid test την Παρασκευή 30/10.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τον διοργανωτή Όμιλο.
Σήμερα, Πέμπτη 29/10, όλα τα μέλη της Ομάδας OPTIMIST που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα OPTIMIST 2020 στην Σλοβενία, με τη φροντίδα της Ομοσπονδίας υπεβλήθησαν σε δεύτερο τεστ COVID-19 - Μοριακή Μέθοδος Ανάλυσης (PCR), ώστε με ασφαλή τρόπο να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPTIMIST.
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 09:13

Εκλογές στην World Sailing

Δήλωση της Εκλογικής Επιτροπής μετά το τέλος του 2ου γύρου των προεδρικών εκλογών.

128 Ομοσπονδίες
 υπέβαλαν ηλεκτρονικά επαληθευμένη ψήφο στον Ανεξάρτητο Ελεγκτή Εκλογών μέχρι την προθεσμία  της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου. Δεν έχουν αναφερθεί ασυμφωνίες ή παρατυπίες στις ψηφοφορίες από τον ανεξάρτητο ελεγκτή.

Ο ανεξάρτητος ελεγκτής ενημέρωσε την επιτροπή εκλογών ότι ένας υποψήφιος έλαβε σαφώς πάνω από το 50% των ψήφων και, ως εκ τούτου, δεν απαιτούνται περαιτέρω γύροι ψηφοφορίας.

Η Εκλογική Επιτροπή θα μετρήσει και θα επαληθεύσει το αποτέλεσμα πριν από τη Γενική Συνέλευση και όπως απαιτείται από το άρθρο Γ.4 (ζ) του καταστατικού, τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στη Γενική Συνέλευση κατά τη συνεδρίασή της την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου ,και στη συνέχεια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της W.S.  και θα κοινοποιηθούν με γραπτή ειδοποίηση σε όλα τα μέλη της World Sailing.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία καλεί τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να αποστείλουν προσφορές, για την αντικατάσταση καδενών καθώς και των απαιτούμενων κλειδιών σύνδεσης λόγω σαθρότητας, των προβλητών 5 και 6 στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

 

Στην προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνονται η εργασία τοποθέτησης και να παρέχεται πιστοποιητικό διασφάλισης.

 

Αποστολή προσφορών μέχρι 30/10/2020 ώρα 12:00 στη Γραμματεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω e-mail  στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών έως 1η Δεκεμβρίου 2020.
Για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστιοπλοΐας η Ομοσπονδία συνεργάζεται τόσο στενά με δυο Γενικές Γραμματείες, έτσι ώστε να λυθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τους ομίλους, τους αθλητές και τους προπονητές τους.

Έτσι, για τρίτη φορά συνεδρίασαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Π/ΧΟΣ Λ.Σ. Χαράλαμπος Μαρουλάκης, η Διευθύντρια Υγρού Στίβου της ΓΓΑ Χρυσάνθη Κυριακού  Τσαούσογλου, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΙΟ Ιωάννης Μπέης και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΕΙΟ Τάκης Νικηφορίδης.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε οι προπονήσεις και οι αγώνες των αναγνωρισμένων αθλητών με δελτίο στις κλάσεις Windsurf και kitesurf να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της ΕΙΟ. Κι ασφαλώς τέθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την πλήρη ασφάλεια των αθλητών και των προπονητών τους.

Ένα πάγιο αίτημα της ΕΙΟ και των ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αγώνες ανοικτής θάλασσας ήταν η πιστοποίηση των ναυταθλητικών σκαφών με τη θέσπιση μητρώου το οποίο θα ξεχωρίζει τα ναυταθλητικά ιστιοφόρα από τις άλλες κατηγορίες (αναψυχής, ταχύπλοα, επαγγελματικά κλπ). Αυτό αποφασίστηκε και θα δρομολογηθεί.

Επίσης θα γίνει πλήρης καταγραφή των ομίλων. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη τακτοποιήθηκαν αρκετά προβλήματα με τις εγκαταστάσεις των ομίλων και η Πολιτεία δείχνει τη διάθεση να υπάρξει οριστική λύση.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στους αγώνες με παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη και η σύνδεσή τους με την αθλητική και τουριστική ανάπτυξη. Η ΕΙΟ θα βοηθήσει γι’ αυτόν τον σκοπό και υπό την αιγίδα της θα διεξαχθεί τέλος Οκτωβρίου ο αγώνας «ΩΚΕΑΝΙΔΑ 2020» με διοργανωτή τον Ν.Ο 78, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ο αγώνας των Σπετσών «Spetses Classic Yacht Reggatta».

Οι δυο Γενικές Γραμματείες και η ΕΙΟ θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με στόχο οι αποφάσεις τους να γίνουν νόμοι της Πολιτείας.
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 16:15

Μετεγγραφές έτους 2020

Η Επιτροπή μετεγγραφών συνεδρίασε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ε.Ι.Ο και αφού έλαβε υπόψη τον κανονισμό εγγραφών και μετεγγραφών της ΕΙΟ και εξέτασε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα, αποφάσισε τα εξής:

  1. Έκανε δεκτές όλες τις εκπρόθεσμες αιτήσεις.
  2. Ενέκρινε όλες τις μετεγγραφές οι οποίες πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η απόφαση της επιτροπής μετεγγραφών, επικυρώθηκε αυθημερόν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. 

Επισυνάπτεται κατάλογος με τις μετεγγραφές έτους 2020.

Ν.Α.Ο. Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, 15-18/10/2020.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε, λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την πανδημία Covid-19 που έχει ως συνέπεια την μείωση των εσόδων των Ομίλων, να καλύψει μέρος των εξόδων τους που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 στη Θεσσαλονίκη. Οι Όμιλοι θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει το Αγωνιστικό Πρόγραμμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist, καθώς και τις προκρίσεις για την Εθνική Ομάδα των Optimist και Laser 4,7.  

Πιο αναλυτικά:

  1. Οι Όμιλοι θα αποζημιωθούν με 0,50€/χλμ. ανά trailer που θα μεταφέρει αγωνιστικά σκάφη και 0,50€/χλμ. ανά trailer που θα μεταφέρει σκάφος συνοδείας.
  2. Για τους Ομίλους που θα χρησιμοποιήσουν πλοία για μεταφορά, θα καλυφθούν τα έξοδα που προκύπτουν και από αυτή τη μετακίνηση.
  3. Για τους Ομίλους που δεν θα μεταφέρουν σκάφη, αλλά θα ενοικιάσουν από την διοργάνωση ή θα μεταφέρουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα σκάφη τους, αγωνιστικά ή συνοδείας η αποζημίωση τους θα είναι όπως για τους Ομίλους που αναφέραμε παραπάνω, δηλαδή 0,50€/χλμ. ανά trailer που θα μεταφέρει αγωνιστικά σκάφη και 0,50€/χλμ. ανά trailer που θα μεταφέρει σκάφος συνοδείας.

Διαβάστε στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα για τις Αποζημιώσεις - Κεφάλαιο ΣΤ΄ 

Λόγω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης της χώρας και των υφιστάμενων  οικονομικών υποχρεώσεων των ομίλων, ταυτοχρόνως με τα μειωμένα τους έσοδα, το Δ.Σ. της  Ε.Ι.Ο. αποφάσισε, ως ελάχιστη υποχρέωσή του για στήριξη των ομίλων του, να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης  αθλητών-αθλητριών , προπονητών, σκαφών και φουσκωτών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα LASER 4,7   που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ως εξής:

1.Για τις χερσαίες μετακινήσεις ο όμιλος θα αποζημιώνεται για ένα τρέιλερ με σκάφη  και ένα τρέιλερ με φουσκωτό προς 0,50 ευρώ ανά χλμ. έκαστο.

 2.Επίσης, οι όμιλοι των νησιών θα αποζημιώνονται για τις μετακινήσεις τους από και προς τα νησιά (με πλοία) με τα πραγματικά έξοδα Γ΄   θέσης για αθλητή, αθλήτρια και προπονητή, καθώς και για τρέιλερ και αυτοκίνητο, και με τα αντίστοιχα έξοδα για την  χερσαία μετακίνηση (π.χ. από Πειραιά προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα).

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά μας και καλό κουράγιο σε όλους μας να ξεπεράσουμε τον σκόπελο.

Για τον ορθό και έγκαιρό  προγραμματισμό και την κατάρτιση του Προγράμματος διεξαγωγής των Πανελληνίων  Πρωταθλημάτων, των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων, των Προκρίσεων και των Κυπέλλων, παρακαλούνται οι όμιλοι όλων των περιφερειών  όπως  συμπληρώσουν και να αποστείλουν  το σχετικό έντυπο στα  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2020.

 Υπενθυμίζουμε ότι  ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις: 

  1. Οι  Όμιλοι που ενδιαφέρονται  να  διοργανώσουν  αγώνες,  όπως  Πανελλήνια πρωταθλήματα,  Περιφερειακά,      Προκρίσεις  ή  Πανελλήνια  κύπελλα  , θα  πρέπει    να έχουν  την  ειδική αθλητική  αναγνώριση, να έχουν εγγραφεί στο μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α., να έχουν επίσης την  απαραίτητη  από  το  νόμο  και  το καταστατικό δραστηριότητα και να συμπληρώσουν οπωσδήποτε το έντυπο ανάληψης  αγώνων  έως  και τις 31 Οκτωβρίου 2020.
  2. Θα  πρέπει  επίσης  να  συμμετέχουν  στις  τακτικές  και στις έκτακτες Γεν. Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας.
  3. Ο  αρμόδιος  έφορος  της  περιοχής  θα  βεβαιώνει  την  καταλληλόλητα  των εγκαταστάσεων σύμφωνα με το έντυπο.
  4. Οι ενδιαφερόμενοι Όμιλοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει στις αντίστοιχες   περιφερειακές  συνδιασκέψεις  που  έχουν  ως  θέμα  τον  καταρτισμό  του  ετήσιου προγράμματος αγώνων του 2021.
  5. Το  Δ.Σ.  της  ΕΙΟ  θα  αναθέσει  τους  αγώνες  σ’  αυτούς  που  πληρούν  τις  περισσότερες  προϋποθέσεις.  Για  τα  επόμενα  3  χρόνια  οι  συγκεκριμένοι  Όμιλοι  δε  θα  αναλάβουν  πρωτάθλημα οποιασδήποτε κατηγορίας, εκτός εάν δεν υπάρχει άλλο σωματείο που να  πληροί τις προϋποθέσεις.