Loading...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ

 Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων OPTIMIST και ILCA 4  τα δύο προπονητικά camp που έγιναν 4-5 Μαϊου στις εγκαταστάσεις της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο «Athens International Sailing Center» σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΙΟ.
Στα OPTIMIST έλαβαν μέρος 12 ιστιοπλόοι (7 αγόρια και 5 κορίτσια) και στα ILCA 4 10 αγόρια και ισάριθμα κορίτσια. Ήταν ένα εποικοδομητικό τετραήμερο το οποίο θα επαναληφθεί και αυτή την εβδομάδα υπό την επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών Αντώνη Δροσόπουλου (OPTIMIST) και Χάρη Γκανιάτσα ( ILCA 4).
Ο Αντώνης Δροσόπουλος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε: «Στον αθλητισμό τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμεση επαφή του προπονητή με τους αθλητές. Από τη μια ο ομοσπονδιακός τεχνικός διαθέτει την εμπειρία να διακρίνει τις δυνατότητες και να εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες των παιδιών κι από την άλλη οι αθλητές γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και μαθαίνουν πολλά πράγματα για την ιστιοπλοΐα που θα τους βοηθήσουν στην καριέρα τους. Αυτά τα καμπ είναι ό,τι πιο χρήσιμο για τους ιστιοπλόους μας να ανέβει το επίπεδό τους. Αφιερώσαμε 13 ώρες προπόνηση στη θάλασσα και κάναμε 3 ώρες θεωρία πάνω στους κανονισμούς και στις νέες τεχνικές. Τα παιδιά ήταν συνεργάσιμα και καταλαβαίνουν ότι μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά  γίνονται ακόμα καλύτεροι. Γι’ αυτό περιμένουν με ανυπομονησία και τα επόμενα καμπ που θα γίνουν ξανά από την Τετάρτη μέχρι το Σαββατοκύριακο».

 

 Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προκηρύσσει την πρόσληψη θέσης φροντιστή - φροντίστριας εθνικών ομάδων 5ημερης εργασίας, τρίμηνης διάρκειας σύμβασης εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ.3 του ν.2725/99 όπως ισχύουν.

Προσόντα:

 • Ικανότητα διοργάνωσης αθλητικών αποστολών.
 • Άριστη χρήση Η/Υ και γνώση MS Office
 • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο
 • Ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου.

Σχετική προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψιν.

 Απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Ι.Ο έως 27/04/2022 στο e‐mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα γραφεία της Ομοσπονδίας και είναι:

 • Αίτηση.
 • Βιογραφικό Σημείωμα.
 • Αποδεικτικό άριστης χρήσης Η/Υ, γνώσης MS office και άριστης γνώσης Αγγλικής Γλώσσας.
 • Βεβαίωση σχετικής προϋπηρεσίας.

Μετά τους τρεις οικονομικούς ελέγχους, οι οποίοι έγιναν από την Πολιτεία στην προηγούμενη Διοίκηση και οι οποίοι ανέδειξαν την Ομοσπονδία πεντακάθαρη, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θεωρεί σωστό και χρήσιμο, έστω και για την περίπτωση τυχόν λάθους, να αναθέτει σε ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο χρήσης εκάστου έτους. 

Παρακάτω παραθέτουμε την  Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή  για το 2021.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 10:09

Νέες Διατάξεις περί Προπονητών

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4908/2022 (ΦΕΚ 52/Α/11.3.2022), μέσω του οποίου τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 31 και 31Α του αθλητικού νόμου 2725/1999, σας ενημερώνουμε ότι:

              α)  Όλοι οι προπονητές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών που τηρείται στη Γ.Γ.Α, οφείλουν να επικαιροποιούν:

 1. το αντίγραφο ποινικού μητρώου και
 2. τις ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, ανά πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

 Ο προπονητής, ο οποίος δεν προχωρήσει στην παραπάνω διαδικασία επικαιροποίησης, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο προπονητών και επανεγγράφεται υποβάλλοντας το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή.

 Οι προπονητές για τους οποίους έχουν παρέλθει ήδη πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους στο μητρώο προπονητών, οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα παραπάνω απαιτούμενα δικαιολογητικά έως την 31η.12.2022.

             β) Η ισχύς της παρ. 4 του άρθρου 31 του ν. 2725/1999, ως προς την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή και της παρ. 2 του άρθρου 31Α του ν. 2725/1999, ως προς την απασχόληση προπονητή αναλόγως του επιπέδου άδειας άσκησης επαγγέλματος, αρχίζει από την 1η.7.2024.

Συνεπώς, θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί από τις ομοσπονδίες, διετής προγραμματισμός για σχολές προπονητών στα αθλήματα που καλλιεργούνται, προκειμένου στις 1.7.2024 να έχει αποφοιτήσει και αιτηθεί αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή επαρκής αριθμός προπονητών Β’ και Γ’ επιπέδου. 

            γ) Στο δίπλωμα εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών, που κατατίθεται ως δικαιολογητικό για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή, θα πρέπει να προκύπτει κατ' ελάχιστον η εκπαίδευση σε πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.  

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τις απονομές της πανελλήνιας γενικής κατάταξης των αγώνων ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης 2020 και 2021 που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην κατάμεστη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

 Φέτος οι απονομές ήταν διπλές, αφού λόγω της πανδημίας δεν είχαν πραγματοποιηθεί το 2021. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 350 ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα.

 Απονεμήθηκαν έπαθλα στους νικητές των σκαφών με πιστοποιητικά ORCi και ORC club όλων των αγωνιστικών περιφερειών της χώρας, καθώς και στους νικητές των κατατάξεων ORCi ελεγχόμενου στίβου, Ανοικτής Θαλάσσης και Διμελούς πληρώματος της περιοχής Σαρωνικού.

 Ειδικά για φέτος απονεμήθηκαν και τα έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές του πανελληνίου κυπέλλου ORCi που πραγματοποιήθηκε στην Σκύρο. Επειδή ο αγώνας συνέπεσε με της καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, η Ε.Α.Θ. σεβάστηκε τις δύσκολες στιγμές που ζούσαν όλοι και δεν είχε κάνει απονομές.

 Στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ε.Α.Θ. Εριφύλλη Βαρδάκη αναφέρθηκε στην τεράστια βοήθεια που πρόσφερε σε όλους η Επιτροπή και δήλωσε: «Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης στήριξε τα πανελλήνια κύπελλα παρέχοντας στους ομίλους τεχνική και  οικονομική βοήθεια, ενώ πρόσφερε και δωρεάν έκδοση, ανανέωση η, αλλαγή πιστοποιητικών ORC στους συμμετέχοντες και στα δύο πανελλήνια κύπελλα. Παράλληλα επιδότησε τη μεταφορά σκαφών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους στο πανελλήνιο κύπελλο ORCi στη Σκύρο».

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, η Πρόεδρος της ΕΙΟ  Νίκη Αναστασίου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Β΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέφανος Χανδακάς, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Αν. Συντονιστής Διευθυντής του ΣΕΦ Δημήτρης Μπαρδάκας, η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου, μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΟ, τα μέλη της Ε.Α.Θ. και των Επιτροπών της Ε.Ι.Ο, Πρόεδροι ομίλων, οι αγωνιζόμενοι και πολλοί φίλοι τους. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση σε μεγάλο χώρο που παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του Σ.Ε.Φ.

 Η Ε.Ι.Ο/ Ε.Α.Θ. συγχαίρει όλους τους νικητές, αλλά και τους ομίλους, τα πληρώματα και τους κυβερνήτες που παρά τις δυσκολίες, την αβεβαιότητα και τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας τήρησαν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έλαβαν μέρος στους αγώνες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Μηνάς Τσαμόπουλος

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην Απονομή της Ετήσιας Κατάταξης Αγώνων Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης 2022 .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης Φιλίας (ΣΕΦ).

Οι Ουκρανοί ιστιοπλόοι της κατηγορίας 470 mixed, ύστερα από την επίσκεψή τους στο προπονητικό camp των προ εθνικών ομάδων optimist & ILCA 4, έκαναν έκκληση να συλλεχθεί υγειονομικό υλικό. Έτσι, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής Νότιου Τομέα αποφάσισε, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έως και τη Δευτέρα 21.03.2022, να συλλέξει τα παρακάτω είδη:

 • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι

Αιμοστατικοί επίδεσμοι

Ελαστικοί επίδεσμοι

Φλεβοκαθετήρες

Σύριγγες με βελόνες

Θερμοστατικές κουβέρτες


Η συλλογή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:30 έως και τις 15:30.Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών ΚΕΔΜΟΠ- «Χάρισε Ζωή» με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή  Ομοσπονδία

 Το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας του με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση της αθλητικής ιστιοπλοϊκής οικογένειας σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών καθώς και την προσέλκυση νέων δοτών που θα ενισχύσουν την  εθνική και παγκόσμια δεξαμενή.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας που ξεκινά το Φεβρουάριο 2022, δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας θα πραγματοποιούνται από τον Υπεύθυνο Κοινωνικών Δράσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο, με τον οποίο το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» διατηρεί σταθερή συνεργασία.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή  Ομοσπονδία αποτελεί πλέον επίσημο υποστηρικτή του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» και αναρτάται στην ιστοσελίδα www.xarisezoi.gr το λογότυπο της. Παράλληλα το λογότυπο του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ε.Ι.Ο. www.eio.gr   επισημοποιώντας την από κοινού προσπάθεια προβολής του μηνύματος της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. 

Την υποστήριξή της σε δύο Ουκρανούς ιστιοπλόους της κλάσης 470 mixed που λόγω του πολέμου στη χώρα τους βρέθηκαν στην Αθήνα δείχνει η διοίκηση της ΕΙΟ.

Ο 21χρονος Ιγκόρ Σάμαριν και η 20χρονη Τατιάνα Λέπτσια έλαβαν μέρος σε διεθνή αγώνα στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι δυο ιστιοπλόοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πόλη Ντνιέπρ, που είναι η μόνιμη κατοικία τους, και έτσι ήρθαν στην Αθήνα όπου τους φιλοξενεί η διάσημη Ουκρανή ιστιοπλόος Ρουσλάνα Ταράν.
Πρόκειται για την τρεις φορές Ολυμπιονίκη με τα 470 (δυο φορές) και τα Yngling, σύζυγο του παλιού ομοσπονδιακού μας προπονητή Γιούρι Τοκοβόι. Η Ρ. Ταράν ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και είναι μέλος της Ανώτατης Επιτροπής του Υπουργείου Αθλητισμού της Ουκρανίας.
Από τη πρώτη στιγμή προσφέρθηκε να σταθεί δίπλα στους συμπατριώτες της, ενώ ενημέρωσε την ΕΙΟ που με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε χθες το πλήρωμα των 470.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου, τα μέλη του Δ.Σ Βούλα Αυλωνίτου και Στράτος Αχλάτης, το μέλος της Επιτροπής ΑμεΑ Κική Σέρφα, η Ολυμπιονίκης στα Yngling Σοφία Παπαδοπούλου και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 470 νέων Μελίνα Παππά (φωτ.).
Οι Ουκρανοί ιστιοπλόοι αναφέρθηκαν στον αγώνα της Βιλαμούρα και πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα και ενημέρωσαν για το τι βιώνουν στην πατρίδα τους τα μέλη των οικογενειών τους. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας η Νίκη Αναστασίου τους καθησύχασε τονίζοντάς τους ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα εκείνη προσωπικά και σύσσωμη η διοίκηση της ΕΙΟ, οι όμιλοι και η ιστιοπλοϊκή οικογένεια θα είναι στο πλευρό τους. Όπως επίσης σε κάθε Ουκρανό ιστιοπλόο που θα ζητήσει οποιαδήποτε βοήθεια.

Η ΕΙΟ θα ενημερώσει εγγράφως την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Ουκρανίας και θα εκφράσει σε όλους τους τόνους την υποστήριξή της. Η Ομοσπονδία, μάλιστα, είναι διατεθειμένη να συνδράμει σε ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι νεαροί ιστιοπλόοι θα παρακολουθήσουν το καμπ των κατηγοριών Οπτιμιστ και ILCA 4 που ξεκινά αύριο Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» και εννοείται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις, να χρησιμοποιούν το γυμναστήριο της ΕΙΟ και να τους παρέχεται οτιδήποτε χρειαστούν.

Ο Ιγκόρ Σάμαριν και η Τατιάνα Λέπτσια έχουν υψηλό ηθικό και αυτό που εύχονται είναι ο πόλεμος να σταματήσει άμεσα.
Οι δυο Ουκρανοί δήλωσαν: «Η πόλη μας βρίσκεται 400 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο και μέχρι τώρα οι δικοί μας άνθρωποι είναι καλά. Χάνονται, όμως, τόσοι συμπατριώτες μας και αυτό είναι ό,τι το χειρότερο για την πατρίδα μας. Κάνουμε έκκληση να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο πόλεμος που στερείται λογικής. Ευχαριστούμε την Ρουσλάνα Ταράν, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και όλους τους Έλληνες για την φιλοξενία και την στήριξή τους σε εμάς και τον Ουκρανικό λαό».