Loading...
Το Πρωτάθλημα θα διεξαγόταν στην Πολωνία  22-29 Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Κλάση ότι εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης στην Ευρώπη και την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σχεδόν παντού, το Παγκόσμιο ακυρώνεται. Και προσθέτει ότι η κλάση βάζει την ασφάλεια πάνω από όλα τα άλλα και δεν θέλει να φέρει αθλητές και ομάδες υποστήριξης σε μια δύσκολη κατάσταση.
Περισσότερα:
Εποικοδομητική ήταν η χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ σχετικά με διαχρονικά προβλήματα των ομίλων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και όχι μόνο.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας Μαρία Λαρχανίδη και Νικολέττα Καρατζιά
και εκ μέρους της ΕΙΟ ο ειδικός γραμματέας Ιωάννης Μπέης και ο τεχνικός σύμβουλος Τάκης Νικηφορίδης.
Έγινε κατανοητό ότι επιβάλλεται να γίνει διαχωρισμός των αθλητών που προπονούνται με τους προπονητές τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας από τους μη αθλητές.
Κι όσον αφορά τον θαλάσσιο στίβο, αλλά και τις καιρικές συνθήκες.
Οι αθλητές και ιδιαίτερα αυτοί του windsurfing και του kite χρειάζονται αέρα και μόνο οι προπονητές τους είναι οι ειδικοί για να κρίνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η κόκκινη γραμμή,
πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.
Επίσης αποφασίστηκε η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής να συνδράμουν για την οριοθέτηση των χώρων των ομίλων,
έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αθλητές και τα μέλη τους.
Διευκρινίστηκε ότι στους ομίλους δεν έχουν εφαρμογή οι όποιες διατάξεις αφορούν επιχειρήσεις ψυχαγωγίας πλωτών μέσων.
Το παρόν Υγειονομικό Πρωτόκολλο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Ομοσπονδίες και οι Διοργανώτριες Αρχές καθώς και οι Σύλλογοι για τις εντός και εκτός Ελλάδος μετακινήσεις Αθλητικών Ομάδων ή Αθλητών.
Διαβάστε αναλυτικά τις Οδηγίες στον επισυναπτόμενο οδηγό και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες για μετάβαση στο εξωτερικό (παρ.7-12).

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε πολλά θέματα που απασχολούν διαχρονικά τους ομίλους σε σχέση με την αντιμετώπιση που έχουν από το Λιμενικό. Στην ενημέρωσή τους στον κ. Κυριαζόπουλο οι εκπρόσωποι της ιστιοπλοΐας εστίασαν τα σοβαρά προβλήματα τους σε δύο τομείς.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το θέμα των προπονήσεων. Το Λιμενικό δεν διαχωρίζει τους αθλητές του windsurfing και του Kite από αυτούς που απλά κάνουν την αναψυχή τους, με αποτέλεσμα οι αθλητές και οι προπονητές τους να δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό να βγάλουν σε πέρας το προπονητικό πρόγραμμα το οποίο γίνεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας και το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ.

Δελτίο Τύπου:

2η Εσωτερική Πρόκριση

  • Κατηγορία FINN:

2020 OPEN AND U23 FINN EUROPEAN CHAMPIONSHIP

30 Aug-6 Sept , Gdynia- Poland

  • Κατηγορία 470 M-W

2020 470 World & European Championship

02-10 Oct , Mallorca- Spain

  • Επισημαίνεται ότι οι αποστολές αυτές θα πραγματοποιηθούν, εφόσον δοθεί έγκριση μετάβασης αθλητών/τριών στο εξωτερικό από την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΓΑ και σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η 3η εσωτερική πρόκριση θα οριστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων το οποίο θα ανακοινώσουν η World Sailing και οι αντίστοιχες διεθνείς κλάσεις, εφόσον βέβαια το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.
Οδηγίες  Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ - Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Το Πρωτόκολλο περιγράφει διαδικασίες, δίνει οδηγίες και περιγράφει μέτρα προστασίας που αφορούν την ασφαλή οργανωμένη μετακίνηση των αθλητών, των προπονητικών και τεχνικών επιτελείων ατομικών και ομαδικών οργανωμένων αθλημάτων και τις ενέργειες επί θετικού κρούσματος. 

Το  Υγειονομικό Πρωτόκολλο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Ομοσπονδίες και οι Διοργανώτριες Αρχές ,καθώς και οι Σύλλογοι για τις εντός και εκτός Ελλάδος μετακινήσεις Αθλητικών Ομάδων ή Αθλητών. 

Στο πλαίσιο νέας έξαρσης της επιδημίας τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν και σε αυτή την περίπτωση το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τα επιστημονικά ευρήματα και τις οδηγίες των αρμόδιων Εθνικών Αρχών.

Διαβάστε στο παρακάτω link αναλυτικά:


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 24 - 30 Οκτωβρίου στην Ιταλία.

https://worlds2020.techno293.org/

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293 PLUS επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 8 - 13 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία.

http://worlds2020.plus.techno293.org/
Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 24-30 Αυγούστου 2020 στη Γαλλία. 


https://europeans2020.techno293.org/
Επιστολή προς τη ΓΓΑ.
"Η απόφαση για την συμπλήρωση του μητρώου σωματείων εν μέσω lockdown όλων των υπηρεσιών, δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα, σχεδόν άλυτα, στην συμπλήρωση του μητρώου".

Η Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στη ΓΓΑ για τις τεράστιες δυσκολίες στην συγκέντρωση του όγκου δικαιολογητικών για την συμπλήρωση του μητρώου σωματείων. 
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι πολλά σωματεία παραμεθόριων περιοχών και μικρών νησιών τα οποία ασφαλώς δεν διαθέτουν γραμματείς, έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για τη συμπλήρωση του μητρώου.
Για εμάς, είναι ύψιστης προτεραιότητας η διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας όλων των ιστιοπλόωνν, των οικογενειών τους και των φίλων που συμμετέχουν στην διοργάνωση. 
Ας μείνουμε όλοι σπίτι και ασφαλείς για να ξανασυναντηθούμε τον επόμενο χρόνο!

Αυτά δήλωσε η Διεθνής Κλάση Tornado η οποία σε ανακοίνωσή της λέει τα εξής:
Με λύπη ενημερώνουμε όλους τους ιστιοπλόους για την αναβολή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Tornado 2020 στη Θεσσαλονίκη έως το 2021.

Ο Jürgen Jentsch, Πρόεδρος του Διεθνούς Κλάσης Tornado, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής και την Οργανωτική Αρχή του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο Άκη Τσαλίκη, κατέληξαν στην απόφαση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado 2020, που επρόκειτο να διεξαχθεί το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, να μεταφερθεί στον επόμενο χρόνο με ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2021.
Διεθνής κλάση και διοργανωτής δήλωσαν: Για εμάς, είναι ύψιστης προτεραιότητας η διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας όλων των ιστιοπλόωνν, των οικογενειών τους και των φίλων που συμμετέχουν στην διοργάνωση. 

Ο Leo Sanchez, επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής και διεθνής καταμετρητής δήλωσε:
«Δυστυχώς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων από Covid-19 και κανείς δεν ξέρει εάν, μέχρι το φθινόπωρο, θα υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο. 

Ο Aaron Duncan, μέλος της Διεθνούς Κλάσης  και διεθνής καταμετρητής και ιστιοπλόος δήλωσε:
«Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι θα ήταν πιθανό να ταξιδέψει κανείς από τη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί όλοι όσοι επιστρέφουν αθα πρέπει να περάσουν από υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε κυβερνητική εγκατάσταση κατά την άφιξη τους.

Ο Jürgen Jentsch, Πρόεδρος της Διεθνούς Κλάσης δήλωσε :
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 53 ετών της Κλάσης, που πρέπει να ακυρώσουμε / αναβάλουμε τα διεθνή πρωταθλήματά μας. Θέλουμε επίσης να εγγυηθούμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εθνών και θέλουμε επίσης οι πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες να μπορούν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους.

Ας μείνουμε όλοι σπίτι και ασφαλείς για να ξανασυναντηθούμε τον επόμενο χρόνο!


Η ανακοίνωση της Διεθνούς Κλάσης: