Loading...
eio-manager1
Η αθλητική οικογένεια της χώρας, με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας 9311, 9312, 9313, 9319 και με τις υποκατηγορίες τους (εξαψήφιων και οκταψήφιων), συμπεριλήφθηκε στον «Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α.1053/2020, ΦΕΚ 949/Β/21-3-2020).
Περισσότερα:

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην συνεδρίασή του 24/03/2020 στα γραφεία της Ομοσπονδίας μέσω της εγκεκριμένη από την Γενική Συνέλευση και το καταστατικό τηλεδιάσκεψης, σε πλήρη εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν από την πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της εξάπλωσης του ιού COVID-19, απεφάσισε την επ' αόριστον αναβολή της προγραμματισθείσας για τις 29/03/2020 Γενικής Συνέλευσης των μελών και της Επαναληπτικής 5/4/2020.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα οριστεί όταν το επιτρέψουν οι επικρατούσες συνθήκες και η κείμενη νομοθεσία.

Εν συνεχεία, της προηγούμενης ανακοίνωσης και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, τα οποία αφορούν απαγόρευση όχι μόνο αθλητικών συναντήσεων αλλά και προπονήσεις αθλητών, σήμερα 24/3/2020, αναστέλλονται όλοι οι αγώνες καταρχάς έως 30/04/2020, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της πολιτείας.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.
Η Ioda ανέβαλε τους αγώνες " 2020 Optimist World Championship" και "2020 Optimist European Championship " λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Riva del Garda της Ιταλίας κατά το διάστημα 01-11/07/2020, ενώ το Ευρωπαϊκό στο Tallin της Εσθονίας , κατά το διάστημα 22-29/06/2020. Η IODA σε συνεργασία με τους διοργανωτές και τα μέλη της θα αποφασίσει για νέες ημερομηνίες.
Ανακοίνωση για Παγκόσμιο:
Ανακοίνωση για Ευρωπαϊκό:
Ενημερώνουμε τους Ομίλους -μέλη μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες και γενικώς τους πολίτες που θέλουν να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία ,ότι από σήμερα και μέχρι να ανακοινωθούν νέες αποφάσεις της Πολιτείας, η Ομοσπονδία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Παρακαλούμε ,για την εξυπηρέτησή σας, να επικοινωνείτε με τα αρμόδια τμήματα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω e- mail.
Για την Γραμματεία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για το Γραφείο Αθλητισμού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για το Λογιστήριο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για την ΕΑΘ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Επιτροπή Ανοικτής θαλάσσης της ΕΙΟ, ακολουθώντας τις αποφάσεις και τις οδηγίες της πολιτείας, αναστέλλει όλους τους αγώνες ανοικτής θαλάσσης  που περιλαμβάνονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΑΘ/ΕΙΟ . Η απόφαση αυτή θα επικαιροποιηθεί ανάλογα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών.

Αναμένοντας νέες αποφάσεις της Πολιτείας , αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες για το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι βαίνουμε προς ένα όλο και αυστηρότερο πλαίσιο σε ό,τι έχει σχέση με μετακινήσεις και συνευρέσεις. Η απόφαση αυτή θα επικαιροποιηθεί ανάλογα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών.

Σήμερα, 07 Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ε.Ι.Ο. ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Α. Δημητρακόπουλου, τα μέλη του Δ. Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως με θέμα:

«Εξουσιοδοτήσεις / Πληρεξουσιότητα»

Σήμερα, 03 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ε.Ι.Ο. ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Α. Δημητρακόπουλου, τα μέλη του Δ. Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως με θέματα:

  1. «Αποδοχή Επιχορήγησης»
  2. «Έγκριση αγώνων 2019 μετά από αιτήματα Ομίλων»
  3. «Λήψη ένδικων μέτρων για την συκοφαντική δυσφήμιση του αθλήματός μας»

 

  1. Στους αθλητές/τριες των εθνικών ομάδων που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάφορους διεθνείς αγώνες (ευρωπαϊκά, παγκόσμια κλπ) επιβάλλεται προσωρινά το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης προς πληγείσες από τον κορωνοϊό χώρες.  
  2. Για όσους αθλητές/τριες βρίσκονται ήδη στις πληγείσες χώρες θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Διαφορετικά, παραμένουν εκεί με δική τους ευθύνη.